Hoe maak ik stickers van foto's en pictogrammen?  
 

Zelf je pictogram in je agenda kleven zodat je kunt zien hoe je week eruit ziet, dat is leuk en dat is zelfstandigheid! Omdat de winkels niet uitpuilen van de stickervellen met pictogrammen en jouw foto's tonen we enkele praktische en eenvoudige manieren om zelf stickers te maken.

 
                     
 
Klik op het programma waarmee je de stickers wilt maken
 
     
 
Gratis programma
Wijdverspreid programma
Betalende software
 
Writer
Word
Pictoword
         
       
  Praktische informatie    
 
  • Let goed op! Koop het juiste stickervel voor jouw type printer! Je kunt niet elk stickervel in een laserprinter gebruiken. Kijk dus eerst goed na of je een laserprinter of een inkjetprinter hebt voor je naar de winkel gaat.
   
 
  • Je kunt een heel stickervel maken met dezelfde afbeelding of verschillende afbeeldingen die bij elkaar horen op één stickervel plaatsen. Bijvoorbeeld een stickervel dat voor de helft gevuld is met een picto voor 'uitstap' en de andere helft die gevuld is met 'boterhammen meenemen'.
   
     
 
  • Als je een stickervel wilt afdrukken, let dan goed op dat de te bedrukken kant goed ligt. Wanneer de stickers op de achterkant van je blad worden gedrukt, verbruik je nodeloos dure inkt en werkt het verwarrend als je nadien op de juiste kant drukt.
   
 
  • Let heel goed op dat je stickervellen geen bewegingsruimte in je printerlade hebben! Meestal is er ergens wel een hendeltje dat je tot tegen je papier kunt schuiven zodat alle pagina's mooi op elkaar liggen. Ben je hier slordig in, zou het wel eens kunnen dat er delen van je afbeelding of foto naast de sticker worden gedrukt.
   
 
  • Het afdrukken van stickervellen kost veel inkt. Druk 1 bestand af met de computer en kopieer de volgende pagina's met het kopieerapparaat. Let erop dat de stickervellen goed liggen!