Hoe kan ik de vensters van Windows groter en duidelijker maken?
     
   

Klein, kleiner, kleinst! Waarom maken ze dat kruisje van een Winows-venster nu zo klein? En die woordjes zijn bijna niet te lezen! Het gaat sneller als je direct op het juiste kruisje of woord kunt klikken in plaats van vier keer ernaast.

Ook zonder een vergrootglas te gebruiken, kunnen kruisjes en woorden in de menubalk van de Windows-vensters vergroot worden.

     
 
 
 
 
 
     
 

Praktische informatie:

   
  • In deze video-illustratie wordt getoond hoe je de venstergrootte kunt aanpassen in Windows XP. Wie Windows Vista of Windows 7 op de computer heeft staan, kun dit ook gemakkelijk aanpassen. Het aanpassen verloopt op dezelfde manier, maar de knoppen en menu's zien er mogelijk net iets anders uit.
   
   
  • Maak de tekst van de vensters niet té groot, dat maakt het geheel onduidelijker en minder toegankelijk. Speel met verschillende instellingen tot je vindt wat het meest werkbaar is voor de gebruiker.
   
   
   
   
     
   
     
 

Klik op deze tekst om de verschillende stappen af te drukken*

   

*de bestanden worden aangeboden in PDF-formaat, download gratis Acrobat Reader als je het bestand niet geopend krijgt

   

 

  Vrije rechten:
   

Op al het gebruikte materiaal (video-illustratie, videospeler, grafische bestanden, ...) in deze pagina dat niet expliciet onder andere rechten wordt vermeld, is een Creative Commons licentie van toepassing. Klik op deze tekst om de voorwaarden van deze Creative Commons licentie te bekijken.

De muziek die in deze video-illustratie gebruikt wordt, is afkomstig van Jamendo en valt onder dezelfde licentie.

     
  Andere rechten:
   

Windows XP © 2010 Microsoft.

©2009 ACE Centre Advisory Trust, Charity No 1040868, Registered Company No 2961300

Copyright © Philip Henderson 2006