Hoe kan ik pictogrammen een andere kleur geven?  
 

De kleur van een pictogram kun je gemakkelijk zelf veranderen en niet enkel door gekleurd papier in de papierlade van je printer te steken.

Dit is erg handig wanneer iemand bijvoorbeeld wil vertellen over de nieuwe trui die hij heeft gekregen. In elke pictogrammendatabank heeft de picto voor trui wel een andere of helemaal geen kleur. Voor sommige doelgroepen, zoals personen met autismespectrumstoornis, is het belangrijk dat die trui dan de juiste kleur heeft.

Je kan de pictogrammen van personen, klassen of leefgroepen ook verduidelijken door ze te kleuren. Bijvoorbeeld de blauwe leefgroep, de groene klas, ...

 
                     
 
Klik op het programma waarmee je een pictogram wilt kleuren
 
     
 
Gratis programma's
Wijdverspreide programma's
Betalende software
Pictoselector
Writer
Picasa
Irfanview
Word
Paint
In Print
Symwriter
Grid 2
       
  Praktische informatie    
 
  • We gaan er voor deze handeling van uit, dat je in het gekozen programma een pictogram kunt openen. Weet je niet hoe dat moet, raadpleeg dan de help-functie van het programma waarmee je werkt (druk hiervoor op de F1-toets van je toetsenbord).
   
 
  • Je kunt pictogrammen een rode en groene kleur geven om duidelijk te maken wat wel en niet mag.
   
 
  • Je kunt pictogrammen persoonlijker maken door bijvoorbeeld een trui of pet de kleur van hun trui of hun pet te geven. Dat verhoogt de herkenbaarheid.