Hoe kan ik een druk en onoverzichtelijk bureaublad ordenen en toegankelijker maken?  
 

Orde maakt het terugvinden van informatie sneller en gemakkelijker. Wanneer meerdere personen dezelfde computer gebruiken, is orde nóg belangrijker. Bij het installeren van veel programma's en door het aanmaken van snelkoppelingen, krijg je al snel een heel onoverzichtelijk en druk geheel.

 
                     
 
Klik op het programma waarmee je orde wilt scheppen
 
     
 
Gratis programma's
Wijdverspreid programma
 
Fences
Writer
Word
         
       
  Praktische informatie    
 
  • Het kan erg handig zijn om snelkoppelingen aan te maken. Een snelkoppeling is een 'binnenweg' naar een map, programma of bestand op je computer. Als je zo'n snelkoppeling op het bureaublad aanmaakt, vergroot je de zelfstandigheid van de gebruiker. Er zijn immers minder stappen nodig om het gewenste bestand te bereiken. Klik op deze tekst als je wilt zien hoe je een snelkoppeling kan maken.
   
 
  • Er bestaan programma's die je mappen een ander uitzicht of een andere kleur kunnen geven. Dat kan de aandacht trekken of duidelijkheid scheppen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het gratis programma iColorFolder voor Windows XP.
   
     
     
 
  • Verwijder snelkoppelingen die je nooit gebruikt van je bureaublad. Je verwijdert hier het programma niet mee!
   
 
  • Wil je enkele programma's of bestanden toegankelijker maken? Bekijk dan de gratis programma's Rocketdock en Squal.
   
 
  • Er zijn enkele betalende programma's die je helpen bij het aanpassen en vereenvoudigen van je bureaublad. Klik op één van de volgende programma's voor meer uitleg: Guide, Rooki en Myzone
   
 
  • Er zijn gratis programma's waarmee je zelf icoontjes voor snelkoppelingen kunt ontwerpen, zoals bijvoorbeeld IcoFX. Wie een beetje handig is in het tekenen op de computer, zal hier snel mee uit de voeten kunnen.